Ryder gaat van start met een team in Amsterdam

Het vooruitstrevende architectenbureau, gevestigd in Haarlem, is bijzonder blij dat Wouter Peltenburg bereid is gevonden leiding te geven aan het Nederlandse team

Gareth Callen, partner bij Ryder: ‘De woningbouw en commerciële architectuur in Nederland is inspirerend.  We hebben het gevoel dat de tijd rijp is om onze ervaring te combineren met de lokale kennis en expertise van het nieuwe team van Ryder, waardoor we samen gebruik kunnen maken van huidige en toekomstige mogelijkheden’.

Algemeen directeur Mark Thompson voegde hieraan toe: ‘We overwogen al een paar jaar om een team op te zetten in Nederland, en via een ex-collega van Gareth werden we vorig jaar voorgesteld aan Wouter.  Er ontwikkelde zich een sterke relatie en met de huidige politieke onzekerheid in het Verenigd Koninkrijk door de Brexit, biedt dit ons een uitdagende mogelijkheid om onze grenzen te verleggen, ongeacht de besluitvorming van onze politici’.

Ryder, opgericht in Newcastle in 1953, heeft ook kantoren in Londen, Glasgow, Liverpool, Hong Kong en Vancouver, en via Ryder Alliance in Australië, Hongarije, Spanje en Zuid-Afrika. Projecten variëren in waarde van £50.000 tot £300 miljoen en omvatten de publieke en educatieve sectoren, gezondheidszorg, recreatie, kantoorpanden, woningbouwprojecten, productiehallen, retail en de wetenschappelijke sector.

Deze stap komt precies op het juiste moment om Ryders internationale aanwezigheid te ondersteunen.  Het team in Vancouver kreeg onlangs de opdracht voor het Pacific Residence studentenhuisvestingsproject van de University of British Columbia, ter waarde van £65mln.  Het kantoor in Hong Kong houdt zich bezig met de uitbreiding van de portfolio met projecten in uiteenlopende sectoren, inclusief het hoofdkantoor van politie in Kowloon.