Ryder Alliance verwelkomt Concept. i en Syntegrate

Ook internationaal opererende architectenbureaus als BIM Academy, Ravetllat Arquitectura, Ruben Reddy Architects en Ward Robinson behoren tot Ryder Alliance.

Concept i, opgericht in Bangkok in 1996, is één van Azië’s belangrijkste ontwerpbureaus voor retail en leisure. Zij hebben een tweede kantoor in Shanghai. De firma werkt aan in het Midden- en Verre Oosten. In 2018 werd het bureau uitgeroepen tot de ICSC Global Awards Europe Winner voor het renovatiewerk aan de Capitol Mall van Istanboel. Ook hun werk aan de 360 Mall (Kuwait Entertainment Zones) in Koeweit werd met internationale onderscheidingen van IAPPA bekroond.
Sinds 2018 werken Ryder en Concept i samen aan de Whey Aye Wheel Development, Newcastle, VK. Door de vriendschap die zich tussen de beide ondernemingen ontwikkelde, besloot Concept i om het samenwerkingsverband met de Alliance te formaliseren.

Geoff Morrisson, oprichter en executive director van Concept i, zei: ‘Wij zijn gefascineerd door de combinatie van expertise en middelen van de Alliance. We zijn bijzonder blij met de mondiale samenwerking en alle talenten die nu beschikbaar zijn voor onze opdrachtgevers’.

Ryder Alliance Welcomes Concept i and Syntegrate

Syntegrate is een consultancybureau dat zich heeft gespecialiseerd in de toepassing van computergebaseerde technologie in de bouwsector. Het bedrijf werkte in het afgelopen jaar nauw samen met BIM Academy in het kantoor van Ryder in Hong Kong. Syntegrate werd in 2013 in Hong Kong gevestigd, met teams in Seoul en Tokyo.

Lionel Lambourn, directeur van Syntegrate: ‘Syntegrate kent een bedrijfscultuur waarin we graag culturele samenwerking nastreven met gelijkgezinde bedrijven. Deelname aan Ryder Alliance is dan ook een natuurlijke stap voor ons’.

Jonathan Seebacher, architect-directeur bij Ryder: ‘We zijn blij met de toevoeging van Concept i en Syntegrate. De onafhankelijkheid en het feit dat we geen deel uit maken van een grote multinational, en de relatieve schaal van de partners van Ryder Alliance, blijken zeer aantrekkelijk te zijn voor onze opdrachtgevers. De Alliance werd bedacht als een zeer flexibel model met een groot aanpassingsvermogen om ondersteunende diensten te kunnen leveren. Zo wordt samen met de eigen internationale teams van Ryder optimale en wereldwijde expertise aan opdrachtgevers geleverd’.

De Alliance stelt samenwerking centraal; kennis en expertise worden gedeeld binnen een reeks specialisaties en sectoren die internationale mogelijkheden bieden voor onze mensen en onze opdrachtgevers. Informatie wordt gedeeld in een data-omgeving, waarbij digitale ontwerpmethodieken en de nieuwste en beste technologie worden omarmd. Iedere vestiging werkt met de standaard algemene bureauprocedures die zijn aangepast aan de voorschriften van ieder land.